2011-07-30
 17:21:19

EL STOCKHOLMO!

Åker till huvudstaden imorgon. Får se om vi har internett med oss. Annars blir det en liten bloggpaus. Det är riktigt svårt att ha kvar er läsare från ca 200 och bara neråt. Tråkigt. Ni kan ju hjälpa mig lite ist och skriva lite tips om vad ni vill läsa.
Red ut med Vendela en riktigt lång galoppsväng blev det. Sjukt härligt imorgon blir det bara pyssel osv innan vi åker.

2011-07-29
 18:40:38

Festligheter

Kom hem från stallet och hoppade in i duschen. Har nu fixat mig och ätit. Väntar på brudarna sedan drar vi iväg på kvällens festligheter. Kan bli mkt trevligt. Sover hos Sham så inte mkt uppdatering. Imorgon åker jag och vendela till stallet vid två.


topp från gina, jeans från gina och sedan en kavaj kanske från gina.
2011-07-29
 11:59:45

Never gonna give you up

Hello, nu är det såhär.. Mina kära vänner. Jag gör väl så att har en mapp där jag har vardagliga inlägg om mig inte hästen vill säga. Det blir ju även lite mer uppdatering då så vrf inte. Men som sagt mest hästar.


Igår blev det först att dra ner till Nicole där även Amanda fanns. Sedan drog Nicole och jag till väster och träffade Sham och Gab. Chillade där en stund täffa Lucce med flera. Runt nio tog vi bussen till donken och åt lite. Satt där en stund och hade trevligt. Sedan blev det att gå hem .. Idag blir det klassfest med förra klassen. Ska bli trevligt att träffa mina tjejer iaf. Blir nog inte så långvarig. Kollar förbi en stund ska nog sova hos Sham har jag bestämt :)

2011-07-29
 11:51:46

Gårdagens.

Igår blev det en långre borstning och kortare ridtur. Hon var så otroligt smutsig så det behövdes. Red bara en liten skritt och travtur. Men hon kändes okey. Idag får vi se om det fortsätter regna rider jag kanske i ridhuset men vi får se. Åker till Stockholm söndag till tisdag så blir ingen uppdatering då.

2011-07-29
 11:45:58

Blogg-vinnarna!

NR. 1. Malin Jackobsson
http://malinjacobsson.blogg.se/
En heltklar vinnare.
Super fin header med animation, när flera bilder kommer upp.
Intressant uppdatering och trevliga hästsar.

NR. 2. Moa Jonsson
http://moajonsson.blogg.se/

Jätte snygg header och snygga hästar.
Även trevlig uppdatering.

NR. 3. Jennifer Lindahl
http://jenniferalindahl.blogg.se/
Speciell header och välgjord.
Fin ponny och intressant uppdatering
.

NR. 4. Maja Simonsson
http://bloggenommittlivsomryttare.blogg.se/
Gullig header och kul med många bilder.
Dock känns det lite förrvirrande med endast blått.

NR. 5. Ebba
http://hopplivet.blogg.se/
Trevlig header med flera bilder.
Trevlig uppdatering.

Grattis till alla er som tog hem en placering. Tack till alla ni andra som anmälde er. Det kommer fler tävlingar så håll koll. :)

2011-07-28
 12:15:49

God morgon!

Vaknade för en stund sedan. Sitter nu och kollar igenom dom som anmält sig till tävlingen, så det kommer ut snart. Ska åka ut till stallet efter lunchen och rida en liten sväng. Kommer lägga ut lite inlägg. När jag kommer hem drar jag troligen ut oh får se när jag kommer hem. Kanske inte blir så mkt inlägg.Börjar få bloggtorka, kommentera vad ni vill läsa om så jag kan fortsätta underhålla er.
Det är ju för er jag gör det här. (:
2011-07-27
 21:58:47

Dagens träning.

Hemma från hoppträningen. I början kändes hon lite halvt om halvt. Hon kom inte riktigt igång. Hon va lite flack i bakdelen. Men sen kom hon igång ganska bra och blev lite piggare iprincip som förut. Dock blev det lite missförstånd här och där. Jag gjorde lite missar men hon hoppade fint annars. Mammas kompis(mkt hästkunnig) tror att det kan bero på att hon håller på att växa som hon tjurade ur lite eller pga att hon får mindre mat nu då han inte fått musli på en vecka nu. Men hon ska fortsätta ha det. Imorgon blir det lite lugnare ritt.


mina två älsklingar

2011-07-27
 12:27:07

Skärpning nu elr vad säger ni

Har gjort jätte dålig uppdatering nu. Men kmr igång nu igen. Hoppas dom läsarna jag tappat kmr tbx.. Men eftersom jag gör mycket annat oxå hinner jag inte jämt sitta vid datorn. Igår var jag på bio med min kille och två till sedan efter drog vi till väster så hann inte blogga nått. Men idag kmr jag nog bara vara hemma för jag hopptränar ikväll.

GÅRDAGENS RIDNING.
Igår var det väldigt varmt så det var en massa bronsar. Vi höll igång hela tiden kan man säga. Blev en sväng med mycket upp och ner. Red mest i trav och galopp då hon får lite panik av bronsarna. Hon kändes bättre igår än i söndags. Får se hur hon beter sig på hoppningen idag. Trälar hon idag är det något lustigt.

2011-07-26
 13:33:08

BLOGGTÄVLING!

Ska nu ha en liten bloggtävling. Det går till såhär. Ni som vill vara med skickar iväg en kommentar i detta inlägg. (OBS ni måste självklart ha blogg). Sen kommer jag välja ut en etta,två,trea,fyra och femma. Där jag väljer ut mina fem favorit bloggar av ni som kommenterar. Alltså, vilka jag tycker ser bäst ut och som jag tycker var mest intressanta att läsa. Så kmr ni få länkningar här sedan. Jag kommer även skriva en förklaring till varför jag valt just dom bloggarna. Så det är bara att anmäla dig!

2011-07-26
 12:47:29

Veckoplanering.

Här får ni denna veckas planering som ni skulle fått igår men ja. Om igår blev det ju ingen ridning alls, då hon var liten lustig i söndags och hon behövde vila lite, så ingen dressyr blev det.


Måndag: -
Tisdag: Uteritt, kanske avsluta på ridbanan.
Onsdag: Hoppträning.
Torsdag: Lugnare uteritt.
Fredag: Vila.
Lördag: Uteritt, avsluta med maskjobb.
Söndag: Uteritt, avsluta med småskutt.

2011-07-26
 12:41:23

SORRY!

Jätte jätte förlåt för ingen uppdatering igår, kan ni fölåta mig? Men sov hos Sham sen var jag där till typ tio på kvällen. Jag hade stall ledigt så mamma var där. Ska nog snart ut till stallet. Ikväll blir det bio med fint sällskap. (: Kmr bli mkt bättre uppdatering nu. Det var inte menat att jag skulle vara där så länge.
BTW alla fortsätt gärna följa via bloglovin (; you make my day

bloglovin
2011-07-24
 18:00:00

Svar till frågestunden.

Tack till alla frågor, ganska några men tänkte jag ska ha det lite då och då under en kortare tid endast.
Skriver svaren efter varje fråga. (:

Moa Jonsson
- Vad har du för mål med Pamela?
- Vad har Pamela gått för klasser innan du köpte henne?
- Vad var det du fastande för hos Pamela?
Kram

Svar: Mina mål med Pam är att se hur långt hon kan ta sig inom hoppningen. Minst 1,20cm i hoppning och någon dressyr klass. När vi köpte henne hade hon inte tävlat överhuvudtaget. Pamela har endast vart på två tävlingar och hennes tredje blir nu den 24/7. Oj, finns många saker jag fastnade vid. Hon var en super söt häst, precis vad vi sökte, pigg och framåt och hennes ögon. Hon har dom snällaste ögonen som finns och det är jätte viktigt. Hon är super snäll i all hantering och har alltid varit det.

Anonym
Hej!
Vem tycker du är bäst som ryttare av dina kompisar Jennifer eller Vendela ?

Svar: Vilken taskig fråga. Men ska svara ärligt på den. Vendela har mer kunskaper och har kommit längre i sin ridning då hon utbildat en unghäst själv lär man sig otroligt mkt. Men ingen av dom rider dåligt.

tove danielsson
Jättefin häst du har. Hur länge har du haft den?

Svar: Tack så jätte mkt. Jag har haft henne i snart 11 månader.

jennifer
Hur länge har du ridit?
Haft någon ponny förut?
Om du fick vara kille för en dag, vad skulle du göra då? ;)

Svar: Jag har ridit i ca 12 år. Ja jag hade den bästa ponnyn någonsin innan Pamela. Miramis heter han och honom hade jag i fyra år.

Anonym
ponny eller storhäst? :)
Vad är det högsta du hoppat med din förra häst och vad är det högsta med pamela?
Vad rider du för för tränare? :)

Svar: Jag föredrar faktiskt storhäst. Har alltid älskat storhästar. Så det var lätt för mig att gå upp. Red öven mkt storhäst på min ridskola och min mammas kompis häst. Det högsta jag hoppat med Mirre är ett hinder 1,20cm och bana 1,15cm, på träning. Med Pam har jag endast hoppat runt 1,10-1,15cm. Men har ingen brådska. Jag rider för Ingrid Stark i hoppning och dressyr just nu. Hon är en av Östergötlands främsta hopptränare. Till hösten kmr jag antagligen gå över till Sissi Lilja som är landslagstränare i dressyr.

Anonym
Vad har du för planer med pam och kommer du sälja henne när hon blir äldre eller när du blir äldre? :) haha, kanske lite krånglig fråga men hoppas du förstår, fin blogg iaf och super fin häst! :)

Svar: Som jag skrev innan ska jag se hur långt hon kan gå i hoppning och lite dressyr. Ja vet inte. Om mitt intresse håller i kanske jag kmr ha kvar henne föralltid och ta ett föl på henne i äldre dar.

Lovisa
Hej! :)
Det ser ut som om Pam är en jättefin häst! Har själv en 6 åring, men hon hoppar stort på hinder och brukar vägra ibland. Något bra tips om hur man kan göra? :)
- Vad är din absoluta favorit ridövning?

// Lovisa <3

Svar: Tack så jätte mkt. (: Pam är då 5år men vi har haft precis samma problem. Så jag hoppade som vanligt lektion en gång i veckan. Sedan någon dag i helgen red jag först ut sedan avslutade jag med att hoppa ett litet räcke på en volt. Kanske 50cm. För att dom ska hoppa ner sig. Det funkade jätte bra och nu hoppar hon inte mer än nödvändigt. Kunde va så att jag åkte av för hon hoppade för stort. Det med att hästen stannar kan vara ganska svårt att bli av med. Min förra häst stannade JÄMT förut, fast han hoppade som en gud när han väl kom över. det var något om satt i huvudet på honom. Men sedan började vi träna för Ingrid som jag rider för nu och vi kämpade på. Man ska ta det lugnt och inte bestraffa hästen, speciellt inte när du har en unghäst. Stannar hästen kan ett knep vara att ni sänker ner hindret och kommer som vnaligt igen, när den då hoppar ge den mkt beröm efter. Höj sedan igen och då bör den hoppa. Ganska bra knep iaf. Min favorit övning.. Tror inte jag har någon speciell. Allt som gör gott för min häst gillar jag att lägga ner tid på. Hoppas det går bättre med din häst. :) kram

 Anonym
Har du rammlat av många gånger? Skadat dig?
Många gånger på Pamela? :)
Svar: Oj, har nog ramlat av mer än 100 ggr tror jag. På en massa olika hästar. Har skadat mig ett par gånger men inget jätte alvarligt endå. På min ponny åkte jag av på tävling, bärdes ut på bår och fick senare åka till sjukan.Vet inte riktigt vad det var som hände. Men känslan var typ som någon högg dig i benet. När jag går längre bitar brukar jag få den känslan igen. Har även ramlat av och knäckt någre revban fram och på ryggen. Det är nog det. Hm, på Pam har jag kanske ramlat av runt tio ggr, kanske lite mer. Hon var bara lite busig i början men inte nu längre.

 Maja Simonsson
Vad är det högsta du hoppat med din ponny/häst??
Svar: Högsta med Pam kanske är 1,15cm på träning. (:
Vi vill ta det lite lugnare och göra några bra runder längre först.

 Anonym
Vart är du om tio år? :)
(som du hoppas på iaf)
Svar: Om tio år hoppas jag att jag har en egen gård med en massa unghästar. Vill leva på det, att köpa in unghästar och rida in sedan sälja. Vill även ha ett par hingstar, älskar hingstar.

 Anonym
Hur mycket kostade Pamela? :D Super fin! <3
Svar: Henne köpte vi för 54.500kr. (:

 Ina Ögren
Hur hög är Pam och hur lång är du? :)    
     Svar: Pam kanske är runt 1,65cm jag kanske 1,67 tror jag.                    
2011-07-24
 16:20:07

Somsagt med och motgångar...

Hemma från Kinda nu. Gick ganska fort. Men inte bra, usch och fy. Började med när vi skulle åka börja hon självklart att bråka. Så vi höll på en halvtimme innan vi kom iväg. Och det hade vi inte planerat med så när vi sen kom fram till kinda hade dom börjat. Jah han bara kola några som red sedan ut med henne. Blev jätte stressigt. Gick bort till framridningen och jag fick gå in direkt på framhopp... Blev så kaos asså ... Hann knappt göra något vettigt. Hon kändes helt ok där men lite ovanligt tillbaka. Så kom vi ut på banan och hon va hur seg som helst. Aldrig vart så, hon stog lxm emot betet och tog inte hjälperna. Banan var även väldigt liten och själva banan var hur skum som helst, jätte ovanliga vägar. Så ja vi fick två stopp.. Fatta ingenting hon som ALDRIG stannar. På dom andra hoppa hon som jag vet inte vad, såg ut som hej kom och hjälp mig! Såg verkligen pinsamt ut. Sedan andra klassen hann jag rida fram till mer. Så jag va i ridhuset och la mer jobb på att få igång henne. Men det gick inte. Hon lxm galoppera en bit sedan dog hon typ. Bakdelen var knappt med. Sedan där inne var det ju i princip samma sak. Så fick TRE stopp. Sista stoppet blev på sista hindret.. Så vi fick ju komma ett fersök till då hoppade hon så fint.. Men jag tror såhär, att hon brunstar. Hon har aldrig vart sådan för när vi skulle hem så kickade hon mot andra osv. Även hemma i stallet mot killarna. Det som vart så skönt att hon aldrig vart stoig.. Men hoppas det bara var nu för vi fick ju problem hem oxå men sen hjälpte Anki oss. Men till Kinda åker jag INTE igen. Hemskt dålig ridbana, dålig bana men helsjuka vägar, även kombination i 1m/LC(får det ens vara med) och banbyggarna var inte med allt. Stod ivägen för folk som red och var inte där när klassen starta. Jaja, vi gjorde vårt bästa. Somsagt både med & motgångar. Hon är bara bebis!  


90cm
fasen, hoppa kan hon ju iaf...

1m2011-07-24
 09:00:00

I KINDA PÅ TÄVLING!

Nu när ni läser detta är jag p tvling i Kinda. Vi får se när jag kommer hem och kan uppdatera. Men ville att ni skulle ha något iaf att komma in till.Jag hoppas VERKLIGEN alla ni som läser nu kmr stanna och gärna dra hit fler folk. Blir så otroligt glad över att se när en massa vart inne och läst. Kanske inte är 100% uppdatering just nu men snart kommer jag igång då kmr det vara allt möjligt att läsa om. Kan lova er att ni kmr trivas. Och att det redan är 33 st via bloglovin gör mig SUPER glad! Som sagt hoppas jag ni kmr stanna här och läsa vidare om min underbara häst och mig. Om ni tycker nått på bloggen fattas som ni vill läsa mer om är der bara att kommentera det! Är öppen för allt. Och jag hoppas verkligen ni gör det nu. Jag vill att detta ska vara en blogg alla trivs med och kan komma hit och läsa roliga och nyttiga saker. Så kom ihåg det och var inte blyga! Jag vill inte vara "bloggaren" och ni "läsarna" vill vara som er vän. (: kramRiktigt nöjd med hennes hull nu. Ser riktigt bra ut, inte för smal inte för tjock. Och en massa muskler på rumpan tack vare alla backar. Även halsen börjar bli nått.2011-07-23
 20:22:17

Dagens stallfix/tävlingsfix.

Är nu hemma från en massa timmar i stallet. Åkte ut vid ett och tog in dom sedan til farmor som fyllde 77år. Sedan tbx. Så nu är allt packat och smörjt. Även hästen är bortstad till 100% och friserad där fram och där bak. Så nu är vi taggade. Gick en promenad med Pumperumpan. Mamma gick med Diesel så hon tog ett par fina kort. Älskade hästen. Ber till gud att det inte regnar imorgon, så Vendela kan knäppa några bilder!


Klippta manen, nu ser man mer av hennes snygga hals.

Ny tvättade svansen, haha snyggt flätat men vill inte att hon ska smutsa ner den.

älskar dig verkligen mäst av allt, du är det vackraste jag sätt!
är så himla glad med dig, min underbara tjej ♥
2011-07-23
 12:24:00

Till ikväll kan ni ställa frågor!

Nu har nu endast till ikväll på er att ställa frågor sedan avslutas det.
Så passa nu på (:

2011-07-23
 11:27:01

Fotografering

Fotade Diesel lite för någon dag sedan.
Ska gå en promenad med Pa sen och ta lite kort.
btw, i januarie elr tidigare fr vi troligen hem en till liten hund.


älskade lilla hund

2011-07-23
 09:41:37

Uppe med tuppen

God morgon alla pigga. Nu har jag vart i stallet i ca två timmar och släppt ut alla 35 bushästar. Dom var ganska galna idag. Mockade även och gjorde maten. Nu ska jag äta frukost och ta det lugnt ett tag sedan åker jag ut igen vid ett för att ta in .. Vi är bortbjudna så åker till farmor direkt efter. När vi ätit där åker vi ner till stallet IGEN, för att fixa allt till imorgon. Blir mkt timmar i stallet idag, men det gillar vi.

När jag kom ut till stallet hade min lilla aphäst dragit in grimman och grimskaftet i boxen så det var i princip nergrävt ... Knäppa häst. Hon ville även gå väldigt fort till hagen.

imorgon ska vi plocka hem några til sådanna!
våran första rosett från Boxholm ♥

2011-07-22
 21:42:11

Ge mig söndag

Är riktigt taggad inför Söndag nu.
Detta blir dagens sista inlägg. Ska kolla lite få TVn och sedan sova. Ska upp kl halv åtta imorgon och släppa ut hästarna. Sedan ska jag tbx vid ett och ta in dom. Tror jag fixar allt antingen vid ett eller om jag åker tbx till stallet senare. Här har ni en liten "att göra-lista".

- Tvätta Pam(om det behövs), iaf svansen.
- Superborstning.
- Klippa manen.
- Smörja sadel, träns, stövlar och brösta.
- Byta schabrak.
- Tvätta benskydd.
- Packa ner hjälm, väst, handskar, numerlapp, spö, ev täcke.
- Fixa hönät, vatten och betfor.
- Lägga fram mina saker.


tillsammans kan vi göra det mkt bättre än alla andra.
2011-07-22
 19:34:44

Dagens ridpass.

Hemma från stallet nu.
Innan när jag vaknade städade jag sedan åkte jag till Lucce så drf jag inte uppdatterat.
Hoppas att ni kmr med mer frågor till frågestunden, hade väntar mig mer.  :)


btw, gullig häst från tävlingen i Rappestad, ser dock ut som en ponny : )

När jag kom hem blev det att stressa ut till stallet då vendela väntade på mig, stackare. Sen fixade jag Pam lite snabbt så drog vi ut. Idag var det HEMSK mkt bronsar osv. Riktigt hemsk. Vet inte hur många det va runt oss egentligen. Så vi höll igång hela tiden. Var ut en väldigt lång sväng faktiskt. Men galopperade i princip hela riden, upp och ner. Hoppade även en liten stock och vattenpölar som gick över hela stigarna. Riktigt kul var det. Sen efter blev det en avsvampning för båda hästarna. Tror vendela och jag var lika svettiga efter, haha! Men idag tror jag att jag ska va hemma med mamma och kolla film. Känner inte att jag orkar röra på mig mer idag. Så kmr göra lite rolig update åt er OM ni fortsätter med frågorna i inlägget under. (; Nu ska jag redigera bilder, PUSS
2011-07-22
 12:05:54

Nya grejernaTänkte visa bättre bild på det jag köpte senast. Som jag troligen kmr ha till tävlingen på söndag oxå. Dock fanns inte ridbyxorna på deras hemsida. Ni får se dom på söndag ist. Kmr kanske ha täcket om det är dåligt väder. Mkt mkt snyggt täcke måste jag säga. Har ca tre st täcken ute i stallet som är grovt snygga som jag aldrig prövat ens .. haha.

2011-07-22
 10:00:00

FRÅGESTUND!Tidsinställt.
Jag kmr inte ha tid att uppdatera förens senare idag.
Så ni kommer ha en massa tid på er att bara bomba med frågor.
När jag loggar in sen hoppas jag att ni inte snålat med frågor.
Det finns inga frågor som är pinsamma, ta då anonymt.
Men inga kränkande.
PUSS

2011-07-21
 23:28:41

Natti Natti

Har precis kollat Seabiscuit med mamma. Secretariat är mkt bättre. Seabiscuit var jätte seg i början och man fattar typ ingenting, så DISS till den. Dagens planer imorgon för Pamela blir en tur i skogen. Ska försöka ta tid att klippa hennes man tror jag. Får se. Om det är fint väder ska jag se om jag kanske tar lite porträttbilder. Sov gott dröm sött.haha, söt!
2011-07-21
 20:39:17

Film från tävlingen.

Nu har jag löst vrf jag inte kunnat ladda upp filmer från filmkameran. Nu funkar det så om ni vill kan jag lägga upp filmer efter tävlingarna och kanske någon träning. Så tänkte jag kunde slänga ut filmen från tävlingen. Kan va lite kul för er att se hur hon är i hoppningen och inte bara bilder. Som ni ser är hon dock lite att hon vill springa väldigt fort fortfarande men det ska vi få bort. Detta är 90cm rundan. Som ni ser sista hoppet har hon lite svårt med räcken, även mitt fel att jag la henne så lustigt. Men så himla fin är hon.


2011-07-21
 19:54:08

Dagens ridpass.

Kom hem från stallet nu. Blev skogen i ca 50min. Blev mycket trav. Jobbigt nog var det en massa bliningar och flugor. Hon var ganska jobbig idag, trodde hon skulle vara tröttare. Men hon var iprincip helt låst på högersidan värre än vanligt(hon har en vargtand drf) och försökte få låss henne men gick väl sådär. Sen så fort jag gjorde halvhalt för att hon sprang på för mkt sprang hon på ännu mer. Hon var lite för stressad. Men annars var hon duktig. Hon var även väldigt still i stallgången idag. Mamma fixade det andra medans vi red så jag slapp det. Men jag fick fixa kvälsjouren, snabbt och enkelt. Myste lite med fölen innan oxå. Tror vi har det sötaste fölet i vårat. stall och den muppigaste.


den lilla muppiga, Mr Magic Dream travarhingst och väldigt kelig

lilla Cartarior tror jag han heter nu, så himla gullig och mysig, skulle gärna köpa honom.boxväggen är så hög så han kan inte se över, haha.

2011-07-21
 17:45:34

Mot stallet!

Nu åker jag och mor till stallet. Kommer ta en lite längre tur med längre skrittbitar och travbitar. Ska bli skönt. Uppdaterar när jag kmr hem, ska även försöka lägga in filmen från tävlingen. Hoppas det uppskattas? Så länge hoppas jag alla nya läsare inte glömmer bort att kommentera och följa via bloglovin! Sånt gör mig väldigt glad.
Även super glad att det redan är hela 22st.

bloglovin
2011-07-21
 14:43:19

Åsikter.

Tänkte dela med mig lite av mina åsikter. Om vissa saker på tävlingar

Tex Vita ridbyxor på hopptävling. Jag tycker det är en självklarhet. Det är ju så mkt snyggare. Som nu förtiden rider vissa i en massa olika färger. Enligt mig tycker jag man ska ha vita. Ser mkt finare ut och tycker inte man ska ändra på det.

Och sen säkerhetsväst i hoppning. Vissa som klagar att man ser tjock ut när man har den på sig och det inte är snyggt till kavajen. Men vem bryr sig. Själv tycker jag att alla som tävlar hoppning bör ha det. För säkerhetens skull. Ganska osmart att rida utan. Jag har brutit samanlagt 5 revben pga att jag inte haft säkerhetsväst. Och det kan hända så mkt värre saker. Tex ryggraden och du blir förlamad rästen av ditt liv. Då kan amn väl likagärna se tjock ut en stund? Så tycker jag iaf om det, kom gärna mer era åsikter. Alltid kul att höra vad andra säger.

2011-07-21
 13:21:11

Real love

Nu är jag hemma! Först tänkte jag om jag skulle passa på att åka till stallet på dagen drf jag åkte hem tidigare men sen kom jag på att vi har kvällsfodringen och känns onödigt att åka två gånger. Så nu kmr jag sitta hemma och mysa lite. Kmr göra en massa uppdatering åt er oxå!

Och ni, jag måste säga att det är super kul att det redan är så många som gillar bloggen. Får en massa härliga kommentarer och det gör mig så glad! Hoppas det fortsätter såhär och jag lovar er super bra och rolig uppdatering. (:


fotade min gamling igår, alla bilder kmr upp sen.
meningen med denna bild är att ansiktet är ur fokus och fokuserar på kroppen.

2011-07-21
 10:00:00

Hello läsare ni får nöja er med tidsinställt.

Hej alla morgonpigga, tvärtemot vad jag är. Jag sover hos Sham så ni får nöja er med detta då ni iaf får lite uppdattering. Dagensplaner för Pumpan blir att traska lite i skogen, lättare joggingtur. Kanske även ska klippa hennes man. Åker troligen till staller när mamma slutat. Får se om jag bloggar något innan det.Jag älskar dig nått så otroligt, jag hoppas du förstår det!
Kommer aldrig lämna dig, du gjorde mig hel som jag trodde ingen skulle lyckas med!
Lycka kan köpas för pengar, för är lyckligare än någonsin med dig!
2011-07-20
 21:15:27

Hemma från träningen.

Har precis kommit ur duschen.
Måste säga detta, min häst är bäst!
Är så himla stolt över henne. Får så otroligt många komplimanger av en massa folk. Vet inte hur många vi fått idag delvis av min tränare och andra runt om. Hon gick fint på framridningen dock var hon lite överpigg och tog tag lite i bettet. Vi hoppade fram på en teknikövning med fyra räcken med tre språng imellan... suck. Vi har väldigt svårt med trånga avstånd. Vår tränare gör det med flit för att alla ska träna på att hålla ihop dom. Varken jag elr Pam vill hålla ihop så det blev två steg här och där. Banan gick kanon. Dock ett pet på ett räcke då hon blir lite lång. Men det fixar vi snart till. Jennifer tog bilder. Hinner inte lägga upp så många just nu ska iväg till Sham kmr hem någon gång imorgon. PUSS

framridningen

hoppningen


blev att hoppa lite lägre då vi bara skulle känna lite på henne tills tävlingen på söndag.

Några av er läsare som ska till Kinda på söndag?
2011-07-20
 17:35:27

Hopplektion nästa

Nu drar jag iväg på hopplektion. Jennifer är med och tar lite kort. Får hoppas det kan bli några bra. Inte det bästa vädret att ta kort i. Lägger ut bilder när jag kmr hem.
2011-07-20
 16:46:03

Till er nya läsare.

Tänte till er alla nya läsare att ni kanske vill veta vilka det är ni läser om, vilka bakom rutan är. Så hör får ni en liten presentation.
Jag bakom skärmen heter självklart Felicia Orrstenius. Jag är sexton år och har ridit i tolv år. Hästar är mitt liv och kmr slltid hålla på med hästar. Just nu har jag Pamela och innan henne hade jag bästa ponnyn, Miramis. När jag inte är bland hästar umgås jag med mina underbara vänner och pojkvän. Jag gillar även att fota. Jag bor i lilla Motala i en villa med mamma, pappa, storebror och hunden Diesel.

Min bästavän och älskade häst Pamela har jag snart haft i elva månader. Hon är ett femårigt sto men super fin hoppstam. Hon är alltid på bra humör, helt ärligt. Hon är aldrig arg eller sur. Hon gör jämt som man ber henne och arbetar på bra. Hon älskar att röra på sig och jobba. Hon är importerar från Lettland och står som lettiskt halblod men har lite allt möjligt i sig. Som hannoveranare, fullblod och Sv.halvblod. När vi köpte henne som fyraåring var hon val lärd i grunderna. Hon gick stadigt på tygeln (dock lite lågt), hoppade med god vilja och fint steg. Hon hade lite svårt för galoppfattningarna och sprang på allderles för mycket. Som mot hinder drog hon och efter drog hon. Var ganska svårkontrolerad för hon ville för mkt. Nu har hon blivit otroligt snyggt musklad, fattar galopp från skritt, hoppar 1,10cm utan att dra och kan galoppera samlat. Vi köpte henne för en normal summa, men hon är en stjärna. Jag vet att hon kmr kunna åstakomma mycket, hon kmr kunna bli stor!


första dagen hemma.

I nuläget, är så otroligt stolt över min fina tjej. Ingen häst man skäms över, utan tvärtom.
2011-07-20
 14:20:16

SecretariatSå sjukt bra film och sann historia. Det är otroligt vad hästar kan åstakomma. Att se hur mkt dom vill, och hur mkt dom gör för människor. Nästan under hela filmen fick jag tårar i ögonen. För det är så otroligt att se hur fantastiska dom är. Hur de kämpar. Det får mig att inse hur mkt jag älskar hästar & att jag aldrig vill leva utan dom. Och man ser hur mkt dom älskade honom och man själv älskar sin häst så mkt. ♥

"Big Red" som han kallas har fortfarande världesrekord på snabbaste tid. Han är fortfarande en legend och sägs vara den otroligaste galopphästen genom tiderna och han har hela 600 avkommor efter sig. En otrolig kämpe!
2011-07-20
 12:17:05

Still at home

Skulle åkt till Sham nu när jag vaknade men cykeln var inte här och inga pengar kvar på mobilen ... Men mår inte heller till 100% så får hoppas det blir bättre till lektionen. Ska bli så underbart att hoppa lite med bästa tjejen. Bästa känslan att hoppa med henne för hon gör allt. Ska försöka få upp lite filmer lite oftare oxå. Men så blir nog att sitta hemma idag, orkar inte mkt mer. Får se om Jennifer skulle med och fota sen fast dock inte så jätte bra väder. Men ska kolla hästfilm nu (hästnörd jomenvisst) så kmr det komma upp lite inlägg då och då. Väldigt kul att många börjat läsa och följa bloggen. Även lite kommentarer här och där. Fortsätt så.Vill ni ha hoppfilmer?
Kommentera så jag vet att ni är intresserade annars kanske det inte blir nått. :)

2011-07-20
 11:00:00

God morgon!

Eftersom jag antagligen inte kmr orka blogga imorgon bitti så får ni ett tidsinställt.Medans jag antingen ligger och sover eller är på bussen.


 
Satt och kollade lite på Hööks. Och jag kan ju bara inte låta bli att dregla över tränsen. Jag ÄLSKAR träns. Vill ha minst två nya ett dresyr och ett hopp.. Hittade två av varje. Men ska nog kolla lite efter ett begangnat Dyon. Som mamma lovat mig, hihi. Men ska fösöka få till mig nått av dessa iaf.

2011-07-19
 22:52:39

Många tack till underbara Linn!

Nu har underbara Linn gjort en ny header till mig & jag älskar den!
Känns så skönt med nått nytt & tycker det blev riktigt glatt oxå. Så nu kan vi köra på riktigt.
Men nu ska jag gå och lägga mig. Ska föraöka gå upp tidigare imorgon och åka till Sham (om han kan vakna tidigt oxå vill säga). Sen blir det att vara där ett tag och sen kl sju blir det hoppträning. Ska bli riktigt kul. Såg ut att vara många skojjiga övningar. Men nu får sova så gått, så höres vi imorgon! :)


min saknade vän.. du underbara
2011-07-19
 20:38:24

Dagens ridning

Åkte ut till stallet och så typiskt började det spöregna just då... Så blev att jag drog ut på tiden väldigt länge. Fixade påsarna och maten, sedan en ordentlig mockning. Efter det fick Pumpan njuta en lång stund av en nogran borstning. När jag var klar så hade det slutat regna så slängde på henne sakerna och tog en skritt tur i ca en halvtimme. Lite seg efter markarbetet igår. Hoppar imorgon så hon fick lite lugnt idag. Den lilla kameran fick även hänga med så ni får lite bilder på hur det ser ut där hon bor.Här bjuder jag även på en liten film på bebisen i stallet. Hon älskar att dricka ur koppar. Hon föredrar saft men det hade vi dock inget av. Urgullig ponny. 

2011-07-19
 19:26:36

FRÅGA TILL LÄSARNAVad tycker du Pamela ser ut att vara för ras?
Om du tänker endast på denna bild.
Hoppas de flesta svaras, skulle va kul att se vad ni alla tycker.

2011-07-19
 12:44:56

JW Handskar - DISS

Jag fick JW handskarna i julas tror jag. Engligt mig får dom en stor DISS. Dom slits jätte jätte fort, man glider lätt med dom man får lxm inget fast grepp. Dom hjälper inte mot skav i händerna. Jag får nästen mer skav i händerna när jag rider med dom. Det enda som är bra med dom är att dom är jävligt snygga. Sen ser jag inget bra med dom.

2011-07-19
 11:50:19

God morgon kära läsare

Har precis vaknat och ätit frukost. Igår runt nio blev det endå att åka iväg för att träffa killen. Kom hem runt tolv. Det är väldigt kul att besökarna på en dag har stigit till trippelt så många som innan. Håll det uppe! :) Det gör mig väldigt glad. Ska försöka ha ett viss antal inlägg om dagen, så det blir periodisk uppdatering.

Nu ska jag fixa och trixa lite med bilder osv. Linn ska lägga in den nya designen idah, wiie. Förväntans full. Jag vet inte riktigt när jag ska till stallet. Antingen någon gång på dagen nu, kanske med vendela elr så åker jag med mamma senare. Ska ta lång bortsning idag.

2011-07-18
 20:44:09

Lektionen

Vart hemma kanske en timme nu, ätit och duschat. Blir kanske att sitta hemma ikväll bara, får se.

Lektionen var helt okey idag. Hon var dock en aning seg ifrån gårdagens intervallträning & småhopp. Så vart lite slitsamt. Men galopparbetet var helt okey, det var nog det bästa. Dock vart hon lite för låg idag. Vi körde skänkelvikning på spåret som både Pam & jag hatar.. suck. Det är lite för mkt för en femåring men vi bara vara med på det till en början. Hon vart lite tjaffsig. Jag hade även lite dåligt tålamod idag. Som sagt ingen dressyr ryttare. Men det blir iaf Godkänt idag. Mamma tog lite kort i börna, haha. Inte heller det bästa men dom är helt okey. På bilderna kan ni se lite att hon vart lite för låg idag och var lite för lat för att hålla upp med ryggen.dom får räcka. som sagt snygga & matchar.
2011-07-18
 16:54:51

markarbete nu

Slänger på mig hästkläderna och åker till stallet för marklektion. Åker lite tidigare så jag hinner mocka, fixa maten och byta schabrak på dressyrsadeln. Medans mormin går med hunden så ska hon hinna med att fota lite. Inte bästavädret men blir nog inte så farligt. Behöver somsagt mer bilder. Glöm inte att följa bloggen via bloglovin, mkt enklare. Hoppas Linn snart blir klar så kmr bloggen se mkt bättre ut.En hopplektion för ganska längesen, då han var allderles för smal. Nu är hon nästintill knubbig, haha. Men hon har fått mkt muskligare rumpa och halsen börjar bli riktigt grym. Är nöjd med mitt slit och min duktiga flicka. Detta var innan skadan oxå. Men igår var benet riktigt fint, så kan nog andvända bakbenskydd nu.

2011-07-18
 15:07:05

Veckans ridschema

Tänkte jag skulle få lite ordning på allt så lägger upp schema så jag får med allt hon behöver för att muskla på sig mer och få upp konditionen.
Måndag: Markarbeteslektion.
Tisdag: Lugnare skogstur.
Onsdag: Hoppträning.
Torsdag: Rida ut, försöka få tid med Vendela. 
Fredag: Rida ut, försöka få tid med Vendela. + avsluta på ridbanan med lite markarbete.
Lördag: Promenad elr barbackatur. + Göra henne fin, troligen göra knoppar, smörja alla saker & packa.
Söndag: Tävling i Kinda, 90cm/1m
2011-07-18
 14:43:00

Ny bloggdesign på väg

Nu har jag tröttnat på min header så söta Linn göra en ny till mig. Jag kmr nu på bloggen börja mer med hästar. Det rä så otroligt tråkigt att ha en vardags blogg. Så drf blir det mer häst, då det är mer än halva mitt liv. Det kmr bli några varags inlägg då och då när det är nått specc. Kmr skriva om mina träningar, tävlingar och allt runt min lilla häst. Jag hoppas det kmr bli roligare för mig och de flesta läsarna. Då det kmr ingå lite allt möjligt. Ska även försöka fota mer. Kmr åka på Nyckelbys ponny tävling den 6 tror jag och fota där och på Nyrks ponny. Vendela kmr även hänga mer till Kinda på söndag och fota, troligen kmr nog vara med på Nyrk och Nyckelby oxå. Alltid kul att ha med sällskap. Kmr försöka ta bilder oftare i stallet, ridningen och lektioner. Så det intr blir samma bilder hela tiden. Och alltså kmr hästinläggen ligga på Allmänt nu oxå. Innan låg dom i kategorin Pamela.


min fining i varamon

2011-07-17
 14:49:24

fucked up kväll

igår vart helt fucked upp. i början var det lugnt, nästan tråkigt man gick runt och det var bara massa fulla töntar och tattare överallt. sen så började allt. vart fyra bråk som personer jag känner va med i sen en massa shit runt om. poliserna var små h**ungar rent utsagt. störd kväll och jag kmr misshandla någon grovt snart. nu ska jag till min älskade häst och lugna ner mig lite puss bye :)

2011-07-15
 16:00:37

Kmr några av veckans frågor

Hoppas ni förstår att Veckans 10 Frågor nte behöver komma samma dag, utan nu har hela veckan på er att fråga. Här får ni iaf sex av frågorna.

Fråga 1
Varför bloggar du?
Vad är det med att blogga som du gillar?
Kram
Svar: Ganska bra frågor faktisk, jag vet inte riktigt. Det är kul att dela med sig av sina tankar och åsikter. Eftersom andra tycker det är kul att läsa blir det roligare att skriva.

Fråga 2
Älskar du din kille? :D
Svar: Ja jag älskar hono väldigt mkt! :)

Fråga 3
eftersom din kille fyller år idag, så vad har du tänkt
att köpa till han eller ge han.
lite tip på vad man kan ge till sin kille när han fyller år?:)
btw nice blogg!
Svar: Haha, jadu eftersom han nte gillar att jag köper saker åt honom och han inte önskat sig något den tråkmånsen. Så ska vi ha filmkväll. Så ska snart iväg och köpa en massa goda saker och fixat en massa bra filmer. Han nöjde sig med det, men är riktigt trevligt iaf.

Fråga 4
Hur mång hästar har du haft? :D
Svar: Jag har haft två st som vart mina egna Miramis & Pamela. Sedan har jag haft massa hästar på foder och som jag hjälpt andra med. Hade min C.ponny Sörgårdens Carrie, som nästan räcknades som min egna.

Fråga 5
hur länge har du bloggat och hur länge har du ridit?
Svar: Vet inte hur länge jag bloggat, kanske ett år på massa olika bloggar. Ridit har jag gjort i 11 eller 12 år.

Fråga 6
Vi har inte fått se någon bild på sham eller?
Skulle vilja se hur han ser ut och sen om du vill kan du gärna berätta hur ni träffades osv?
Svar: Jodå det har ni, laggt upp flera bilder. Vi träffades genom en gemensam kompis. Så började vi träffas och snacka osv. Har vart ganska komplicerat. ;)


här har ni tex en bild. alexi, jag och sham. mina fina killar

   

                   
2011-07-14
 17:23:57

veckans 10 frågor

Nu får ni passa på ställ 10 frågor till mig så ska jag svara på dom.
För att få igång bloggandet lite mer. Fråga allt mellan himel och jord.
Ni kan va anonyma.


tänkte ha att en gång i veckan kanske ska jag lägga ut detta inlägg så får ni veta 10 saker varje vecka. Passa på så din fråga kmr med.
2011-07-13
 12:27:51

jessie j - stor hiss

Jessie J är så jäkla klockren. Älskar hennes musikvideo till Do it like a Dude. Så anorlunda och kanske psyk! Bästa!

2011-07-12
 23:40:47

23:35

ja ni, vet inte riktigt vad det är med mig. känner mig aldrig hungrig och aldrig trött.. väldigt skumt. blir väl att kolla film tills jag entligen kan sommna. senaste dagarna vet jag inte riktigt vad jag gjort. slappat som vanligt. vart ett väldigt lugnt lov måste jag säga. inte mkt alls som händer. känns även segt på bloggandet finns inte så mkt att säga om jag ska vara ärlig. men funderar på att komma med lite mer videoar och bilder.

tänkte även visa hur söt jag är om kvällarna, hoppas ingen blir rädd puss2011-07-11
 15:05:52

festligheter

ingen bra uppdatering denna helg. men blev ändrade planer i fredags vart det ingen fest utan va med sham och dom andra. i lördags va jag själv hemma så gabi och sham kom så kolla vi film. i går vart det fest ist. tänkte lägga lite bilder. hoppas ingen dödar mig .. men ni får skylla er själva. har även en film ... hihihi.


innan, lite av hur jag såg ut iaf.


klicka på dom små för att få upp dom.
  


  


  


  

tyvärr kom inte alla med på bild, men bästa folket! hade riktigt kul faktisk.

videon kmr senare


2011-07-08
 14:42:51

bad update

har inte vart så mkt uppdateringsenaste tiden. men igår vart det väster med gab sham och lucce. träffade även en massa annat folk. idag har jag bara suttit hemma och chillat. runt fem sex kmr nicole hit så ska vi fixa oss och chilla lite. runt 8-9 drar vi iväg på festligheter. outfít kan komma senare, fundera på att ta med kameran så kan jag bjuda på lite bilder senare.

2011-07-07
 11:45:03

just hangning

sitter och väntar på sham så blir det lite slapp hemma hos mig. efter blir det stallet. ikväll tror jag det blir film hos knar&lucce, men får se hur det blir. imorgon blir det iaf fest. kmr nog bli kul. men nu ska jag slappa vidare och baka kanske? hm.

2011-07-05
 12:45:54

poonnnchomin look idag.
poncho, linne, shorts, solglasögon, väska och gladiatorskor.
2011-07-05
 12:44:06

mot pojkvännen

nu har jag fixat mig och ska dra och träffa sham som är otrolig som ett litet barn.. efter det drar jag till lucce och knarik sover där ikväll. skriver imorgon pusss min frukost jordgubbar..

2011-07-04
 22:10:00

my look


jag idag på stan, hade dock inte solglasögonen och inte toffs.
men nya tröjjan från h&m sedan JC jeans.

2011-07-04
 21:09:33

spontanköp


50% på gina.

kärlek till väskan.
allt blev från gina idag, motala suger. I vanliga fall gillar jag inte långklänning men är fasen sugen på en... hm.

2011-07-04
 20:53:56

we'r the perfect two

Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me
And I'm the one for you
You take the both of us
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
2011-07-04
 16:26:19

shoppaholic

hemma från stan nu. drog dit gick först en sväng i väntan på lucce. sedan gick hon och jag till hamnen och snackade ut lite. sedan in till stan igen och tog en fika på lilla hem. sedan kom nicole så gick vi till hugos med
marwa och sandra. efter det gick vi på en lite shopping runda och fick med mig lite hem idag oxå. lägger ut sen.
ska snart till stallet och rida dressyrlektion .. ser inte fram emot det. tänkte ta kort och visa hur det blir med magic brush. ikväll blir det nog bara lugnt oxå. vädret tillåter inte så mkt roliga saker längre...troligen kmr det en ny header i helgen elr nästa vecka.
2011-07-03
 22:38:10

Mon cœur me refuse

Maintenant, je veux partir mais je suis perdu
Alors maintenant, je ne peux pas rompre
Bien que j'ai pris ma décision
Mon cœur me refuse
Mon cœur me refuse

2011-07-03
 21:35:11

magic brush - HISS

idag köpte vi somsagt magic brush.
den första kroppen för att få bort djupare smutts och för pälsfällning. även till om man ska shamponera hästen. den funkade jätte bra mot torkade fläckar typ som svett och kissfläckar.
den andra är till benen, tog den på hennes vita ben och fläckarna försvann faktiskt! dom blev mkt glänsigare osv.
den sista är till hovarna men förstår inte riktigt vad den ska göra om jag ska va ärligt. haha, men dom andra tummen upp!


beskrivningen osv står på tyska men min mamma kan så översatte. men som ni nog förstår är huf=hov, bein=ben och fell= det är lxm för kroppen och fällning osv.
2011-07-03
 21:24:25

3 juli

stallet idag såklart. red ut en lite längre sväng, red långa galoppsträckor. har kört hårt nu de senaste dagarna så ska få upp hennes kondition och musklerna ännu mer.

min häst är bättre än "vänner"
2011-07-03
 19:47:37

inköp

nu kmr dagens köp. mkt nöjd och jag har 600kr kvar!


sex påsar totlat blev det iaf.från h&m solglasögon 79:- och topp 149:- detta har jag kollat in tidigare men dock inte köpt men nu så.

trosor från lindex och ett naglack. vet dock inte priset, mamma bjöd på det.

från ginatricote, en blus 49:-, linne 199:- och så är det en slags kofta 150:-.

från bikbok två shorts för endast 199:-!! skönaste jag haft på mig, och två ringar hårsnoddar för 19:-.

från JC, (baksidan av tröjjan) var halva priset så endast 99:-.

från dinsko, mamma bjöd mig även på dom här. gladiatorskorna för halva priset så endast 199:- och dom andra oxå halva så endast 99:-
HÄSTSAKER!

tävlingsbyxor fick av mamma, som present 599:-

179:- några nya borstar till hästen, funkade SKITBRA!(kmr inlägg om dom senare)

Golden Medal tror det var 299:-


Ett Showmaster tecke, tunnmodell till tex tävling. jävligt snyggt. tog dock bara bild på spännet längstfram.

2011-07-03
 17:25:04

lkp shopping

blev att dra till lkp med mamma idag runt halv ett kom hem nu. vart riktigt mkt saker. läger ut bilder senare nu ska vi dra till stallet. sedan blir det mys kväll med mamma med film och tacos. ha en trevlig dag.

2011-07-02
 12:00:57

bloggtorka

känner att bloggandet börjar bli riktigt segt och är mer sugen på hästblogg just nu. men ska först se om en ny header kan fixas. en lite sommrigare. men snart åker jag till stallet och kör en galopprunda med pam. sen kl 3 får jag gäster då jag fyllt år. senare ikväll drar jag på fest, elr typ chillfest. ingen stan idag heller ... jag är ju för lat.


summer
2011-07-01
 20:57:29

when the sun goes downväldigt slapp dag, har endast vart hemma och stallet. imorgon drar jag nog till stan. funderar på att dra själv, haha. känns lättare att handla då. men vi får se hur jag gör. ikväll ska jag bara vara hemma med mamma. men hon sitter nere och jag här. haha. hon kollar bara på en massa skit. ni får ha det puss
2011-07-01
 15:13:14

tävlingen i rappesta


90cm, felfritt
1m, 12fel
2011-07-01
 15:03:06

if today was your last day

inte haft så mkt tid elr lust att blogga. i onsdags blev det varabom ett bra tag med sham och killarna. nicole och amanda en stund först. efter det drog jag på lektion gick jätte bra. efter det drog jag ner till väster igen och sov hos sham. tog även en mysig promenad längs varamon på kvällen och träffa lite folk. igår vart det varamon en stund. inte så jätte länge. drog hem runt 6 tror jag och åkte till stallet. mkt fin häst har jag. idag har jag bara slappat, riktigt skönt. ska till stallet och fixa sen. tror jag kanske bara blir hemma ikväll. tänkte lägga in bilderna från tävlingen oxå. näst nästa helg blir det tävling igen i Kinda!