2013-01-29
 10:24:53

Tack för visat intresse!

 
Det har rullat in en massa mail och kommentarer om att starta blogg. Men nu är det så att jag valt ut tre st tjejer som jag kommer starta blogg med. Bloggen är skapad men kommer in publiceras fören header och presentations inläggen är skrivna. Sen kommer ni kunna följa oss där. Men fick även ett mail av en tjej igår som jag verkligen gillade... Men att vara fem på en blogg är lite för mycker för mig. Men ska kolla lite med henne och hoppas att jag kan komma på något. Men som sagt behöver ni inte skicka in mer ansökningar för teamet är redan valt. Men riktigt kul att så många sökte, över 25 st ! Hoppas ni övriga kommer följa oss sen ist!
 
 
2013-01-28
 15:21:00

Bloggnamn!

Vi är nu taggade på att komma igång med bloggen men behöver ett bra namn! Vi vill inte ha något sominkluderar våra namn eller något sådant ifall nu någon skulle hoppa av är det bra ifall de övriga kan fortsätta på samma blogg. Så startar en liten tävling, kom med bästa namnförslaget och vinn en gästbloggning och länkning när nya bloggen kommit igång, som även kan publiceras här!  Så kom med förslag, vi är fyra tjejer som sattsar på hoppning!
 
2013-01-27
 21:35:26

Hittat rätt!

 
Nu är det så att jag hittat några tjejer som jag kommer starta en blogg med! Vi kommer bli tre eller fyra stycken. Vilket jag tycker kommer bli riktigt kul. Kan bli lite rörigt när det är fler men tror det kommer bli kanon faktiskt! Själv har jag ingen tid på jorden att göra 5 inlägg om dagen vilket jag tycker är rimligt med inlägg per dag. Och om vi nu kör på detta tror jag det kommer bli perfekt med uppdatering. Ingen kommer känna någon press till att uppdatera och bloggen dör inte om man inte hinner uppdatera någon dag. Bloggen kommer blandas med intressanta ridinlägg, åsiktsinlägg, utrustningstips, tävlingar och roliga ridövningar.
 
Vi alla är 17-19 år. Vi bor på lite olika ställen runt i Sverige. Vi alla har storhästar som inte är så långt gångna i utbildningen, lite grönare hästar kan man säga. Men vi alla har samma mål att komma så långt vi kan inom hoppningen! Det är det jag tycker är så kul ifall detta nu går vägen. Ni kommer få en intressant blogg att läsa och 8 olika individer som kämpar för att nå sina mål. Ingen av oss har hästar på toppen utan ni kommer få följa oss dit. En till sak jag även lade märket till var att alla hästarna är bruna med vitt tecken i pannan. Även två ston och två valackar. Jag har en super känsla just nu. Hoppas alla tjejer kommer komma överens bra och att detta kan bli något roligt. När vi även är flera och kommer från olika håll kommer vi kunna nå ut till fler. Hoppas det kommer bli en blogg som folk kommer tycka är rolig att följa!
 
Väntar just nu på svar från en av tjejerna och hoppas verkligen hon är på. Annars kör vi tre stycken och måste säga att jag hittat ett par riktigt bra tjejer!
 
 
Här har vi förhoppningsvis det nya teamet!
Kom GÄRNA med namntips till bloggen!
2013-01-27
 20:18:00

Debut 120cm check!

Tänkte bara meddela att vi nollade i 110 idag och två ner i våran första 120. En för pigg Pamela och bromsen funkade inte riktigt men jätte fin är hon!
 
2013-01-27
 10:22:38

Mitt tänk ang. parblogg.

Tänkte berätta lite mer i detalj ang. mitt letande efter bloggkompis. Det är så att jag bloggade med min vän i ca ett år på Team Nyrk. Det var riktigt kul och bloggen växte. Men när det gick segt för den ena att blogga blev det även tråkigare för den andra och tillslut splittrades vi. Och jag ångrar det lite. Har inte varit lika roligt att blogga här själv. Nu känner jag att jag vill starta en helt nu blogg, från ruta ett liksom. Nytt namn, ny header osv.

 
Jag vill hitta den "perfekta" personen. En glad och lättsam tjej/kille eller flera. För jag kan tänka mig allt från två till fyra stycken på bloggen. Vill att det här ska vara en rolig grej, samla ihop lite olika individer, hästar och människor. Det ska vara en allsidig blogg där man kan läsa lite om det mesta i hästvärlden. Där vi alla delar med sig av sina egna kunskaper. 
 
Om man nu är fler, från olika ställen kommer det även bli lättare att nå ut till olika människor runt om. Det blir då en större krets att nå ut till. Jag är jätte laddad och har många idéer och hoppas verkligen någon/några kommer nappa. Skulle även vara GULDVÄRT om folk vill hjälpa mig sprida detta. För visst behövs det en ny grym parblogg eller alla splittras hela tiden.
 
Lite som jag gärna vill att dessa personer ska kunna bidra med till bloggen är:

• Bilder med bra kvalite.
• Gärna bloggerfarenhet sen tidigare.
• Filmer.
• Egen/egna hästar.
• Daglig uppdatering, behöver då inte vara fem om dagen men något iaf.
• Gärna 17 år eller äldre.
• Sattsande ryttare som vill något med sin ridning och bloggen.

Så kan jag passa på att bersätta lite om mig. Jag är då Felicia fyller snart 18 år. Bor i lilla Motala i Östergötland. Har en storhäst på snart 7 år vid namn Pamela. Henne har jag haft sedan hon var 4 år och har utbildat henne själv, men hjälp av mina duktiga tränare såklart. Hon och jag fick i slutet av 2012 några placeringar då vi precis kvalat avd A då. Vi blev även Klubb Mästare i hoppning 110cm på våran klubb Nyrkyrka samt kombinationsmästare hopp/dressyr. Vi deltog i Div II laget där vi red sista omg och vann då den samt hela divisionen. Jag och Pamela sattsar detta år på Div I laget. Innan nu ska vi försöka komma ut på så många 110 klasser vi kan. Vi debuterar även 120 idag (27/1) på klubbens Pay and Jump. Jag och Pamela har även varit ute på lite dressyrklasser med väldigt bra resultat. Pamela, Pumpan, Pajen, Monsterpaj kärtparn har många namn - hon är i alla fall mitt allt och världens underbaraste individ. 2013 är vårat år och  vi sattsar på att ha så otroligt roligt ihop. Detta år kan bli otroligt spännande och skulle vara jätte kul att komma igång med en ny blogg tillsammans med någon. Så är du intresserad kommentera, skriv på FB eller mejla feliciaorrstenius@hotmail.com!!

2013-01-26
 10:49:40

Bloggkompis?

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Känner att jag inte har tid att ha full uppdatering på bloggen men vill endå blogga då jag kan. Jag vill dela med mig av mina kunskaper och min vardag, samt våran sattsning i Div I laget och allt detta år har att bjuda på. Men känner att bloggen är för seg och lockar inte till sig så mycker följare som den en gång gjorde. För de som är inne och läser är det tråkigt att det inte är någon bra uppdatering!
 
Så därför söker jag någon att blogga tillsammans med. Kan vara en liten chansning att blogga med någon man inte känner men även kul. Roligt att lära känna någon ny. Kan även vara fler än två på bloggen. Om du vill vara med ska du helst vara 17 år(undantag kan ske) eller äldre, ha egen häst och gärna med ambitioner. Behöver inte vara någon tävlingsryttare men du ska vilja något med din ridning och bloggandet och vilja utvecklas. Det spelar ingen roll vart du bor. Det jag vill med denna blogg är att två olika personer ska kunna nå ut till så många olika läsare som möjligt, inte att vi ska bli största bloggen och ta över världen, men att vi ska kunna påverka (posetivt) människor och dela med oss av våra ideér. På senaste tiden har även många parbloggar splittras. Vad sägs om att bli bloggvärldens nya? Är du intresserad? Kommentera då eller mejla till feliciaorrstenius@hotmail.com ! Hoppas många är intresserade! Detta kan bli himla roligt!!
 
2013-01-21
 16:41:30

Spännande år!

Var på Div I möte igår och gud vilka planer vi har framför oss. Kommer bli tufft för oss. Men känner mig redo för lite större utmaningar. Ingrid och jag har planerat lite förtävlingar för oss. Kommer troligen hinna göra 3 starter innan första omgången. I Mjölby, Örebro och Kumla. De två första omgångarna går sedan i Örebro och finalen två dagar i Västervik. Kan säga att jag är himla nervös. Det är en chansning att ha med mig i laget men de har inga andra juniorer som kan vara med som är på den nivån så det blev vi. Men Ingrid lät väldigt positiv och tror att vi klarar det kanon. Hon kommer även vara med på alla min 8 första tävlingar vilker är guldvärt att ha hennes hjälp! Jag kommer hoppa 110cm i de två första omgångarna och i Västervik om man kommer dit är det 115cm. På söndag ska vi även starta våran första 120cm hemma. Ska bli spännande! Den 9/2 har vi även lagträning tillsammans samt 10/2 har vi årsmöte där jag ska få mina priser för KM vinsterna! Bra tider fram över. Även en massa roliga saker på gång med mina fina vänner. Hoppas mitt liv rullar på såhär nu fram över! Min pålle har även varit i TOPPFORM de senaste veckorna. De senaste dagarna har hon varit galen, bockat och pipit som en gris av glädje när vi varit ute och galopperat. Känns så skönt att hon är så glad och fräsh. Nu har jag babblat på en massa, inte så sammanhängande. Men ni har fått en liten inblick över vad jag kommer ha för mig. Kommer köra hårdträning, både häst och människa!
 
 
Och mina föräldrar! Som gått med på detta är helt otroligt. Kommer bli mååånga helger och många timmar. Dom är så himla bra!!  Hoppas att detta kommer bli en riktigt rolig upplevelse och att allt flyter på så bra som det gjort fram till nu.
2013-01-16
 15:29:23

Bloggen rasar lite.

Jag känner mig ensam på bloggen.. Känner att jag vill blogga tsm med någon igen.. haha. NÅGON SOM ÄR INTRESSERAD? :) Hör av er isf!
 
Annars fortsätter jag här när jag fått lite motivation och nya ideer.
 
2013-01-14
 16:20:07

buhu...

Nu hamnar bloggen lite efter igen... Men ska försöka komma igång snart. Mycket irl nu igen... haha. 18års fester hit och dit så har lite att stå i, även olika saker med pållen och tävlingsterminen som kanske kmr bli lite ändrad :)
2013-01-10
 18:00:00

Läsarfrågor.

 
Åh fina bilder, hur högt tävlar du? Om du tävlar? ^^
Svar: Tack och yess vi tävlar både hoppning och dressyr, och kommer bli mer av det detta år. Just nu tävlar vi 100/110 men om några månader startar vi 120cm. Målet är kunna få placeringar i 130cm :) Dressyr tävlar vi LC:2 och LB:1, vill starta LA någon gång.
 
Vilken kamera har du? :)
Svar: Vissa bilder är tagna med min Nikon D60 eller med Linns som också är sån, några med skolans kameror Canon eos 1100D eller med Vendelas kamera som är Canon någonting. :)
 
Super fina bilder, vad använder du för inställningar för att få så bra ljus, skärpa och skärpedjup? Självklart så varierar det väl utifrån vädret, men ungefär iaf:)
Svar: Tusen tack, oj jätte svårt att säga, så himla olika. Jag brukar testa mig fram lite beroende på vädret som sagt. Jobbar mycket med manuelt och ändrar bländare, slutare samt ISO.  
 
 
Lite exempel på bilder jag tagit vid olika tillfällen.
2013-01-10
 16:35:31

Plugga eller?

Sitter här med en stor hög böcker och lite cola. Funderar på att plugga men vet inte, tråkigt. Inget akut plugg direkt så man kan ju alltid skjuta lite på det hähä. Nej usch dåliga felicia. Ska faktiskt göra lite nytta men samtidigt har playar jag ett avsnitt PLL såklart. Jag är bra på att göra flera saker samtidigt. Kom hem från stan nyss, blev en fika med mina fina efter skolan, slutade halv ett var hemma en sväng sen tjatade dom på mig så hängde med efter en massa tjat och finfina erbjudanden. Satt på Hugos och bara snackade. Imorgon blir det att dra på 18 års fest till en killkompis, innan blir det att föra med tjejerna. Vill med bli 18!! Men inte långt kvar nu som tur va. Hoppas på en riktigt trevlig kväll med bra folk! Lördag blir det nog mys med mina andra favoriter.
 
 
Så det var den ohästiga delen. Nu till pållen. Ska ut lite senare, bara ta en barbacka tur i skogen sedan tänkte jag kolla när Linn hopptränar. Så kommer nog hem senare. Hoppträningen igår var jagHELT SJÄLV PÅ! Kände mig ensam. Är inte så jätte förtjust i att rida själv då det inte blir någon vila mellan de olika hoppövningarna, men jag och Ingrid skötte det bra. Kul att få alla hennes uppmärksamhet. Framridningen var hon super fin på! När vi började hoppa blev hon galen... Haha snacka om glad häst. Hoppade en rätt svår bana två ggr, en gång lågt en gång 110/120 ungefär. Först rundan var helt okej och andra rundan med. Jag gjorde lite ryttar missar osv men snacka om att hästen verkligen vill hoppa! Som Ingrid sa så spelar det ingen roll hur jag lägger henne, hon räddar jämt situationen. Jag behöver aldrig känna mig osäker på det vilket är skönt! Men jag vill ju bli bättre så jag slipper vara så klantig och lägga henne så dumt. Men är på god väg. Ingrid var så himla posetiv och att utvecklingen är enorm.
 
I banan var det endast massa distanser, första distansen var det normalt 6 andra fram 5 nästa fram 4 sen kort 3 kombination normalt 6. Och Pam är så svår när man först rider fram och sedan ska korta då hon har så länga steg är det svårt att rida på normala steg ibalnd. Så fick lige problem när det var tre hinder fram 4 sedan tillbaka 3. Men jätte nöjd med min lilla racketpålle!
 
2013-01-09
 16:19:38

Hoppträning!

Slutade för en timme sedan, äter lite nu och kollar PLL. Ska plugga lite och så vidare. Ikväll är det hoppträning, yippie! Taggad till tusen. Ska verkligen rida så bra jag bara kan. Ska se om mamma kan filma lite ihih.
 
Ge mig sommar och utesäsong!!
2013-01-09
 12:31:00

Hur jag planerar.

Fick en fråga om hur jag planerar med ridningen så tänkte jag skulle skriva ett lite ordentligare inlägg om det.
 
Hur jag planerar ett pass i ridhuset/banan:
Det beror självklart lite på vad som behövs tränas på vid tillfället. Men börjar att skritta fram i 10-15 min på lång tygel. Sedan börjar jag plocka lite i skritten, gör halvhalter och halter. Börjar sedan trava. Till en början får hon gå i lite lägre form då och travar på lite ordentligt. Sedan börjar jag jobba upp henne med halter och många många halvhalter. Mycket lösgörande arbete så som serpentiner i olika storlekar, volter och åttvolter. Jag jobbar även mycket med att utåtställa henne i volterna ibland och sedan inåtställa för att könna att hon verkligen är lösgjord och lyssnar åt båda hållen. Jobbar med samlingar och ökningar på olika sätt. Efter kanske 20 min lägger jag in galopp, ibland tidigare. jobbar jag först på i en frisk arbetsgalopp på större volter. När jag känner att jag har henne i en stadig form i galoppen med jobbar jag i mer samlad. Gör lite volter i olika storlekar, förvändgalopp och byten. Även i galoppen tränar jag mycket övetgångar till trav, skritt och halt. Lika så igångsättningar i från skritt, trav och halt. Lika så här i galoppen jobbar jag med samlingar och ökningar.
 
Hur jag planerar ett pass i skogen:
Det beror på hir hon gått dagen innan och vad hon ska göra dagen efter. Men våra uteritter kan vara allt från långa galoppsträcker till att lägga mer tid på att jobba henne. När jag jobbar i skogen är det allt från lösgörande, halter, samlingar, ökningar, ingång och avsaktningar. Jag tycker man ska jobba dom i skogen också, återkommer till det här nedan.
 
 
Hur jag planerar upp veckorna: 
Förut skrev jag ofta på bloggen en veckoplanering men gör inte det längre, jag själv tycker inte det är jätte intressant då man endå brukar skriva om ridpassen sen. Men tänkte visa hur en vanlig vecka kan se ut och en vecka med tävling.
 
Måndag: Dressyrlektion, varannan Ingrid Stark och nästa Cissi Lilja.
Tisdag: Skogen, ett kortare pass, ofta i lägre form.
Onsdag: Hoppträning för Ingrid Stark.
Torsdag: Skogen, jobbpass lösgörande och andra övningar.
Fredag: Vila.
Lördag: Skogen längre galopp pass eller ridhuset.
Söndag: Skogen längre galopp pass eller ridhuset.
 
Hur jag sätter igång efter vila:
Först och främst beror det på hur länge om vilat. Efter hennes sommarvila då hon stod i tre och en halv vecka började jag med att skritta några dagar. Sedan lägger jag in trav, jobbar då i en lägre form och låter henne gå på lite mer. Skrittar och travar i kanske en vecka sedan lägger jag in galopp. När de stått en så pass kort tid tycker jag inte man behöver vara så överdrivet längsamma med igångsättning. När det är sommarbete så rör de ju på sig så pass mycket i hagen så det är ju inte så att de stått tilla väldigt länge. Sen kanske jag ridetr lite lugnare i 2-3 veckor sedan kör jag som vanligt.
2013-01-08
 20:30:00

2012 i filmer.

Januari:
Mars:
 Augusti:
September:
 
 
Oktober:
November:

December:
2013-01-08
 19:24:35

Svar på frågestunden.

När fick du din häst?
Pamela köpte jag 9/9 2010.
 
Vilka är dina allra bästa vänner?
Jag har många otroligt bra vänner, men min närmsta är Lucine. Sedan har vi Emelie, Jonna, Mathilda och Jennifer.

Hur många djur har du?
Jag har utöver Pamela min hund Diesel.

Hur gammal är du?
Jag är 17 år, fyller 18 år 27/6 woop!

Vad är dina fritidsintressen?
Mina fritidsintressen är stallet och vara med mina underbara vänner.
 
Hur gamla är du och din häst?
Pamela fyller hela 7 år 27/2 och jag fyller 18 år 27/6.

Vad är det för ras på hästen ?
Pamela stor som Lettiskt Halvblod, korsning av en massa olika men ca 50% hannoveranare.
 
Hur länge har du hållt på med hästar ?
Jag har hållt på med hästar hela mitt liv, gått i släkten.
 
Är du i något förhållande?
Jag vet inte riktigt... Hade en kille i över ett år sedan tog det slut och de senaste 8 månaderna har det varit lite fram och tillbaka. Förhoppningsvis håller det på att lösa sig. Älskar verkligen denna person.

Hur många år har du haft egen häst?
Sedan jag var 9 år har jag haft häst, foder och egna.

Vilket är ditt favoritjeans märke?
Oj, bra fråga.

H&M eller ginatricot?
Gina lätt!

Vilken är din favoritglass?
Har ingen favorit precis.
 
Hur kom det sig att du fastnade för just din häst och ingen annan?
För Pamela är den specielaste häst jag någonsin träffat. Hon är charmig, glad, pigg och vacker. Jag behövde bara sitta på hennes rygg i fem minuter sen visste jag att hon var min häst. Hon var inte så märkvärdig för ögat just då men när jag red henne visste jag att det fanns kapacitet hos denna pålle och så rätt jag hade. Hon är väldens mysigaste och snällaste! Provred en till men den tilltalade mig inte alls. De flesta fäster sig rätt så lätt för Pam, då hon är en väldigt smidig häst att tas med.

Hur länge har du ägt din häst?
Har snart haft Pamela i 3 hela år.
 
När började du blogga?
Jag började blogga för 3 år sedan, men då hade jag vardagsblogg. Sedan för 1 ½ år sedan började jag med hästblogg och har även bloggat med min kompis på Teamnyrk.blogg.se. Har även haft en blogg med Linn Strelin, men den varade bara några veckor.

Vad läser du för bloggar?
Jag läser min kompis blogg Ztreliin.se och Ponnysanning.se. De läser jag iprincip dagligen. Men läser väldigt många hästbloggar när jag har tid. Gillar att gå in och kolla på olika bloggar, få lite idéer osv.

Vad gillar du för musik?
Väldigt svårt att säga, kan säga att jag gillar mordern musik. Sen kan det vara house, pop osv osv.
 
Hur länge har du ridit?
Jag har ridit hela mitt liv.
 
Vem är din förebild inom hästsporten ?
Mina förebilder är Rolf-Göran Bengtsson och Meredith Michaels Beerbaum, har jämt varit det och kommer alltid vara.
 
Vad har du för mål i ridningen?
Mina och Pamelas mål är att ha så roligt som möjligt tillsammans samt se hur lång vi kan komma. Har inget måste på att ta oss till 130-140, men tror vi skulle klara av det. Men vill tävla så länge Pam tycker det är kul och håller sig fräsh. Vill inte bli världs stjärna men vill bli så bra jag kan.
 
Vad vill du jobba med när du blir stor?
Min högst dröm skulle vara att ha ett stall med massa fna unghästar och rida in samt tävla. Men lite overklig dröm, men drömma får man. Men vet inte riktigt, vet i alla fall att jag vill ner till Tyskland och jobba på tävlingsstall något år när jag gått ut skolan, eller i Sverige då jag egentligen inte vill lämna Pam, men kaske passar på att ta föl då?
 
kör lite this/that frågor då :)
cola/fanta
Häst/ponny
Sommar/vinter
sadel/barbacka
brun/skimmel
stark/seg
bockar/sticker
hoppa/dressyr
rida i ridhus/rida ute
2013-01-08
 15:25:11

Hemma och vänder.

 
Kom precis hem, ska slänga i mig en macka och sedan åka till ♥ ! Tänkte försöka mig ut i skogen på en lugnare tur. Får se ifall det bara blir skritt då underlaget inte varit bra de senaste dagarna. Lektionen igår gick bra, inte jättebra men inte dåligt. Skriver mer sen + så lovar jag svaren på frågestunden den och några andra riktigt roliga inlägg! Känner att jag börjar komma igång lite mer med bloggandet, tiden är knapp men kul att jag har några läsare iaf och många fina kommentarer. Hoppas ni blir fler!
2013-01-07
 17:01:00

New things.

Tänkte visa några nya saker för er, två som jag fick i julklapp och två jag köpte nyligen.
 
Bara älskar dessa saker, så himla snygga!
2013-01-07
 08:31:08

Hur många shabrak har jag?

Som rubriken lyder, gissa rätt och vinn gästbloggning här på min blogg!
 
 
2013-01-06
 20:00:07

Vilken häst!

Åh, kom hem från stallet för en stund sedan och jävlar vilket bra ridpass det blev idag! Längesedan det verkligrn kändes såhär klockrent. Till en början var hon lite springig och slängde lite med huvudet. Men efter många halvhalter och övergångar släppte det. Fick upp henne och hade jäte bra stöd i handen. Jag satt som i en fotölj där uppe och bara njöt. Hon gjorde gryma ökningar i traven och det såg ut som hon dansade fram. 
 
Gjorde en riktigt bra övning. Jag skrittade några meter innanför spåret och fattar sedan galopp, ligger kvar innanför spåret, några samlade galoppsptång sedan halt. Det skötte hon så otroligt bra och han blev väldigt lyhörd rfter det. Gjorde det några gånger i bägge varven. Jobbade ävrn lite mindre volter i galoppen. Även större volt i trav med lite tagen bakdel. Idag var err riktigt lyckat pass!Imoron är det lektion så hoppas hon är mjuk och fin efter dagens pass.
 
2013-01-06
 15:09:32

Söndag.

Kom hem för en stund sedan. Igår var jag i Lkp och travshoppen med Linn. Visar senare vad jah fick med mig hem. Efter det drog jag på fotbollscup i sporthallen. Min snälla mor skrittade ut Pam en sväng. Idag ska jag ta ett pass i ridhuset då det REDAN börjar bli mörkt och underlaget suger... Får se vad vi hittar på för något. Imorgon drar skolan igång och vanliga lektionerna. + tävlingen i Mjölby 16/2 blir av!! Vet inte varför den var borta en dag, men nu är den öppen och går att anmäla sig till. Har betalat in alla licenser osv så snart blir det att anmäla sig. Fett taggad! Men skriver mer när jag är hemma, svar på frågestunden kommer också då + lite filmer från 2012 på mig och Pumpan.
 
2013-01-05
 16:40:00

Målet med bloggen.

Tänkte skumma lite om vad jag vill med denna blogg igentligen.
Ja, jag vill att den ska bli stor. Men inte för att JAG ska bli känd eller JAG ska tjäna pengar. Jag skulle vilja bli det för att folk ska vilja läsa om oss, dela med mig av mina kunskaper och idéer, om händelser i mitt liv. Jag vill att detta ska vara en glad och nyttig blogg som folk ska få motivation av att läsa. Jag vill inte vara en som folk kommer ogilla, jag vill inte skriva saker som jag vet folk kommer klaga på. Vill inte framstå som någon jag inte är, vill hålla denna blogg så MIG som möjligt. Ärlighet är ett ord jag vill ha för denna blogg, vill inte sitta och ljuga på bloggen bara för att framstå bättre eller för att underhålla läsarna. Så lågt tänker jag inte sjunka.
 
 
Jag vet även att jag aldrig skull kunna uppdatera varje dag med flera inlägg, vettiga inlägg. I veckorna är jag i skolan sedan stallet och ibland vänner när jag väl hinner. Helgerna är jag med vänner eller fest. Spenderar inte överdrivet mycket tid hemma. Men jag sla göra så gott jag kan tills jag känner att det inte räcker. Försöker göra flera inlägg varje gång jag väl har tid, som jag sedan kan ha och lägga upp andra dagar.
 
Vad tycker ni jag ska ändra på eller tänka på med bloggandet?
 
 
2013-01-05
 12:10:00

Tävlingssäsongen planerad.

Sådär ja, nu är man typ 1000ggr mer taggad. Jag och mamma har planerat vårsäsongen nu med tävlingar och det kommer bli awsome! Har räknat ut allt med sommarvila, semester och andra saker. Om vi kommer hålla denna planering kommer det bli hur grymt som helst. Lite blandat med lokal, regionalt och dressyr. Sen i sommar blir det att planera höstterminen.
Pamela och jag på våran första tävling tsm.
 
 
16/2 - Mjölby Ridklubb Lokal/Regional 100/110cm.  h*lvete tydligen borttagen från TDB?!?!
9/3 - Linköpings Fältrittklubb Lokal/Regional 100/110cm.
23/3 - Vretagymnasiets Hästförening Lokal Dressyr, LB:1.
7/4 - Föreningen Mantorps Ryttarna Lokal/Regional 100/110cm.
20/4 - Boxholms Ridklubb Lokal Dressyr, LB:1.
11-12/5 - Nykyrka Ridklubb Lokal/Regional, 110cm-110/120cm.
18/5 - Vretagymnasiets Hästförening Lokal, 100/110cm.
2/6 - Motala Ryttarförening Lokal, 100/110cm.
15/6 - Folkungabygdens Ryttarförening Regional/Nationell, 110/120cm.
29/6 - Lycketorps Ryttarklubb Lokal Dressyr, LC:2 LB:1.
 
Så kommer det se ut, lite kan såklart ändras men hoppas det kommer bli såhär. Skulle vilja ha fler 120 men fanns inte många regionala. Men sedan efter sommarvilan tänkte vi planera in lite tävlingar utanför Östergötland oxå, då kör vi på 110/120cm efter det. Vill få lite bra resultat i 100/110cm först, leka runt lite.
 
BTW, har någon av er läsare varit i Lkp Fältritt, Folkungabygden eller Lycketorp? De ställena jag inte varit på innan, är de bra tävlingsställen?
2013-01-04
 18:40:25

Bilder till salu!

 
Jag och min vän fotade på våran hemma tävling förra året som vi sedan skulle sälja på plats. Men många förstod inte detta så vi fick många meddelanden efteråt om att de ville att vi skulle sälja de online. Vi fick tag i några som ville köpa men inte så jätte många. Så tänkte nu ge det ett försök till att hitta fler som var där och vill ha bilder till bra pris. Jag själv tycker alltid det är så himla roligt att ha bilder från tävlingar osv.
 
Så om du eller någon du känner var i NYKYRKA RIDKLUBB 12-13/5 2012 mejla då feliciaorrstenius@hotmail.com och beskriv eller skicka en annan bild på dig och din häst så fixar vi det.
 
Bilderna kostar 20kr/st. Betalning sker via internetbanken, jag har Swedbank.
 
Några bilder från de dagarna.
 
2013-01-04
 16:41:40

Mot stallet.

 
Åker till stallet för att mysa med pärlan. Blev ingen fotografering idag så mamma inte hade tid. Men vi har planerat hela vårterminens tävlingar nu. Kommer upp senare idag!
 
Under tiden får ni en mini bildbomb från i sommras.
2013-01-04
 13:25:51

Gog morgon!

 
Vaknade för en liten stund sedan, är hos Lusen. Satt uppe och snackade om allt och lite till igår ända till halv fyra. Så har sovit gott. Clinicen igår var väldigt bra!! Det var två tränare från Flyinge. En hopp som tränar upp på landslagsnivå i olika åldrar. Hennes tänk var rätt så likt Tommas Hammar på marken, hoppningen var en blandning mellan Ingrod och Tommas. Men fick många nya idéer. Hon visade först upp mes två unghästar och gav tips, sedan två lite mer rutinerade hästar. Sedan var det en dressyr tränare som hette Bo och han var även lärare i tömkörning, samt hög dressyrdommare. Han visade först en lite yngre häst och gav tips om bla galoppombyten osv. Sedan en mer rutinerad häst, Nina Liljas finfina dressyrhäst, där fick vi se perfekta skolor, passage, byten i allt från vart fjärde till pånörjningar i varje. Grymt var det! Riktigt snygg häst som bara dansade fram.
Sedan tömkörde han Nina Fox gamla dressyrhäst, som var grymt snygg för att vara 20 år! Var så himla coolt att se, så sjukt vad de kan göra med några tömmar från marken. Någon gång ska jag lära mig det.
 
 
Om något annat så vill jag faktiskt att skolan ska börja nu. Vill komma in i vardagen igen, ställa om dygnet rätt, träningarna kommer igång och så småningom tävlingarna. Längtar ihjäl mig. Sen ska jag även börja med mina nyårslöften på riktigt. Jag får INTE äta godis eller andra onyttiga saker i veckorna, vilket jag gör väldigt ofta. Ska börja äta mer nyttigt över lag och bättre portioner mat då jag äter väldigt lite... Ska varje kväll när jag kmr hem från stallet eller innan göra några enkla styrke övningar. Så som plankan, situps, armhävningar osv även försöka komma ur och springa. Detta ska bli mitt nyttiga år. Allt detta gör jag för att bli stark till ridningen, för att det ska gå ännu bättre för det är inte bara hästen som ska vara vältrnad utan man själv måste också varaa stark och välmående. Detta snackade dom om igår och det fick mig att förstå lite. Måste verkligen träna på mott tålamod också, nog en av mina svagheter vill att allt ska gå öre fort ibland.
 
Nu vart det ett rätt så långt och babblogt inlägg men lite av mina idéer och så. Nu ska jag ta mig hem sedan ur till min pålle som bara ska få bi ompysslad idag. Funderar på att fota pärlan lite om mamma har lust. Senare, förhoppningsvis idag kommer en liten bloppis upp, har lite saker jag verkligen måste bli av med. Och kan även säga att planerna för imorgon blir hööks mes Linn, hoppas bara inte allt är slutsålt på rean har några saker jag verkligen vill ha med mig hem!
2013-01-03
 20:26:31

på clinic i mantorp just nu.

just nu befinner jag mig i mantorps vackra ridhus. Är två jätte duktiga tränare här som visar upp lite, i hoppning och dressyr. Kan säga att jag fått många nya idéer. Detta slutar runt nio så är hemma runt tio då drar jag till Lucine för att ha lite kvalitets tid ned tjejerna så hinner inte skriva mer idag. Skriver mer om clinicen imorgon!
2013-01-03
 15:40:00

Mitt ländtäcke.

Har fått lite kommentarer och frågor om mitt blåa ländtäcke.
 
 
Det är ett täcke vi vann i Heda när vi vann hela Div II. Det är Östgöta Ridsports märket på vänstra sidan. Det är riktigt snyggt, älskar det. Även vårat första vinnst täcke.
2013-01-03
 12:51:05

Vårat år!

2013 kommer vara vårat år! Pamela är i nuläge i toppform, det har hon varit de senaste månaderna. 2012 avslutade vi på bästa sätt med placeringar i de tre sista tävlingarna. Vilket gör mig ännu mer taggad till att sätta igång med detta år. Ingenting ska vara halvdant, jag ska rida mitt bästa hemma, framridning och på banan. Och att 120 starten närmar sig gör mig ännu mer taggad! Vi är redo för en utmaning.
 
 
 Jag vill komma ut så mycket som möjligt det här året. Jag vet att vi kan om vi bara ligger i och tränar. Jag har de bästa tränarna som tror på mig och stöttar mig. Även de bästa föräldrarna som ställer upp med tid och pengar. Utan dom skulle jag inte vara här nu. Även många andra fina människor runt om oss som tror och peppar oss!
 
Vi har börjar planera in lite tävlingar och när 120 starten är. Årets första tävling kommer bli i Mjölby 16/2. Sedan vill jag ha minst tre till tävlingar innan våran hemma tävling i Maj då vi kommer rida 120 på meetinget. Jag har kollat och det finns inte mycket alls så här tidigt på året. Men funderar på Linköping, Vikbolandet, Mantorp och Skogslotten. Har ni varit på något av ställena? Är de bra? Har endast varit på Mantorp. Dessa tävlingar kommer jag då rida 100/110 avd A. Min plan är att rida säkert i 110 till en början. Få känna lite på det först innan jag rider som en tok i omhoppning. Ska bli så otroligt spännande, min häst är inte bebis längre!
 
 
Vi kommer även åka ut på lite dressyr tävlingar under året. Kommer tyvärr inte bli så många då det ofta krockar med hopptävlingar, men ska försöka variera lite. Kanske deltar i div III dressyr laget och funderar även på att vara med i div II hopplaget i år igen fast att vara med från början då.
 
Är ni också laddade inför detta år som jag eller?
2013-01-01
 16:40:06

2013

Jaha, då var det helt plötsligt 2013. Kommer skriva ett inlägg om hur året kommer se ut och om hur år 2012 har varit. Mitt nyår var trevligt. Åt med tjejerna hos Jennifer, sedan stan vid 12 och träffade massa trevligt folk sedan iväg på efterfest hos Rasmus sen mötte jag upp Sham och gick till mig. Vaknade för någon timme sedan och ska nu till bästa Pamela!