2012-12-31
 20:15:00

Ni är underbara!

 
Endast några av de underbara kommentarerna de senaste dagarna! Peppar till tusen tack vare er!
 
GOTT NYTT ÅR OXÅ!
2012-12-31
 17:24:33

Hoppkursen dag 2.

Igår gick det verkligen kanon. Första rundan vi hoppade, sådär den låg på 90cm. Det var som förlängd uppvärmning. Sedan hoppa vi en bana på ca 110-120cm. Hon gick kanon verkligen! Vi kom nästan rätt på vart enda hinder, inte i en enda bom och ingen tvekan. Älskar min pärla. Allt känns så himla enkelt på henne!
 
 
2012-12-30
 16:00:00

Bildbomd 27/12.


Min underbara fina!
2012-12-30
 12:58:21

Hoppkurs.

Igår och idag har Ingrid hoppkurser som jag självklart varit med på. Igår hoppade vi lägre hinder och olika övningar. Gick riktigt bra, kände mig lite ringrostig först men släppte sen. Pamela hoppade jätte fint som vanligt. Vi red i 2 h igår... Då det var en häst som krashade i ett hinder och blev lite rädd efteråt så tog ett tag för den. Usch, stackars tjej inte lätt när hästen verkligen tvärvägrar. Men det släppte för henne i slutet. Idag är jag extremt taggad och idag är det dags för att hoppa ordentlig bana. Banan vi ska hoppa är av 130cm karaktär. Hoppas Ingrid tar upp höjderna, vill känna lite på 120cm om inte mer faktiskt. Gud vad laddad jag är för 2013!
 
 
Bildbomb kommer från när jag red i snön.
2012-12-28
 14:53:05

FRÅGESTUND!

 
Börjar med en frågestund, får jag inte in mer än 15 frågor får vi se ifall jag svarar. Denna frågestund kan handla om ALLT, behöver inte bara vara mitt häst liv utan allt runt om kring. Vill ha många spännande frågor, saker ni vill ta reda på osv. Sätt igång!
2012-12-28
 13:28:14

Min underbara hopphäst!

 
 
 
 
Dessa filmerna är ett måste för er att se. Kan själv knappt tro det är sant, att hon verkligen är så otroligt duktig. När man själv sitter på ser man ju aldrig riktigt hur hon hoppar, vilken stark vilja hon har och hur högt hon klarar av. Det högsta Pam hoppat innan är runt 120-125cm. Vi bestämde oss för att höja upp och ni ser ju hur hon klarar det!! Över förväntan. Kenneth var så otroligt imponerad. Han sa att vi skulle lätt kunna maxa hinderstöden och hon skulle klara det. 140 är inte hennes maxkapacitet, hon kommer klara 10-20cm högre. Kan ni fatta hur det känns att höra? Min knäppa lilla fyraåring som i princip skenade med mig över 60cm kan hoppa dessa hinder? Jag är 110% taggad inför 2013 och det ska bli vårat år! Har så mycket planer och sitter och kollar tävlingar nu! 120 starten kommer tidigare, redan i Maj hoppas vi kunna börja med 120cm. Detta år kommer bli så grymt med min grymma häst!
 
Men har även en fråga till er, visst är det när hästen är 7 år man inte behlver kvala till avd A utan man får starta det direkt så väl? I alla fall i 110cm väl?
2012-12-23
 19:22:00

Fråga.

Jag bor i närheten av dig o skulle tycka de var jättekul om du skrev vilka som du tycker är de som rider bäst i ditt område (inte Malin Baryard utan mera i motalaområdet på häst, inte ponny)
 
Såg att jag hade fått denna kommentar på bloggen och tycker den är väldigt udda. Men jag kan svara på den. Hade varit roligt om man fått veta ditt namn. Men de jag tycker rider grymt i Motalaområdet kan jag rabbla upp flera. Martina Adolfsson, Carro Sandelius, Annelie Cederberg och Amelie Axen. De alla rider hoppar på högre höjder och alla rider på Nyrk. Jag tycker dom rider så himla bra och jag blir alltid inspererad av att se dom rida. De rider så proffsigt och får allt se så lätt ut.
 
Martina Adolfsson och Sparvöga, deras debut i 130 hemma med en nolla. Född 2006. Martina jobbar på Nyrk och rider unghästar som kommer in till Kenneth och Ingrid, även deras egna hästar.
 
Amelie Axen och Quantos. 120cm, startade nästa tävling 130cm. Född 2006. Amelie har även flera hästar som hon rider, hennes egna häst heter Udora som hon hoppar upp till 130cm med tror jag om inte 140cm.
 
Carro Sandelius, hon och hennes häst Tzonora tävlar på 140cm tillsammans. Carro har nu även köpt en 2½ åring som ska bli väldigt kul att se. 
 
Hitta ingen bild på Annelie och hennes häst Emil, men de tävlar upp på 130cm men Emil har kapacitet för mer! Riktigt kul att man har sånna förebilder i klubben. Så ofta jag kan försöker jag se dessa ekipage när de tränar. De rider så otroligt bra!
2012-12-23
 13:34:43

Gissa höjden!

Löshoppade min ängel idag och kan säga att jag var nära på att skita ner mig. Såhär högt har hon inte hoppat förut kan jag ju säga i alla fall. Men nu tänkte jag ha en liten minitävling, den som gissar rätt höjd på hindret kommer vinna en liten överaskning. Så sätt igång och gissa!
 
2012-12-17
 16:56:40

Allt rullar!

Har inte tid för bloggen tyvärr... Men allt är super med mig och Pamela, hon sköter sig som alltid och går bara bättre och bättre! Inget speciellt inplanerat lite löshoppning osv och hoppkurs annars inget. Kommer skriva lite då och då och lite filmer osv PUSS
 
2012-12-05
 13:21:00

Jag älska dig2012-12-05
 11:46:34

Sjuk och snöstorm.

Nu har det varit dålig uppdatering igen. Men har varit så jäkla sjuk sedan i söndags. Söndag måndag kunde jag knappt röra på mig, men idag är jag mycket bättre. Tänkte jag skulle till skolan imorgon men så får jag höra att vi inte har några lektioner. Typiskt. Vill till skolan ju, ville gå idag men fick inte för mamma... Men på fredag går jag antagligen då och då får jag väl entligen rida med!! Stackars lilla Pam har fått vila dessa dar. Men jag red i söndags (vilket antagligen gjorde så jag blev värre) och fan vad bra hon gick. Vi red i ridhuset, hade två upphöjda bommar på volt, jobbade mycket med övergångar osv. Riktigt klokren i slutet. Red även på flippan bettet och FAN vad jag vill ha det. Hon var så finelifiin! Måndag vilade hon ju då, mamma tog stallet. Igår tömkörde Kenneth henne och han var väldigt nöjd med henne. Han sa det att hon var i jätte bra form och pigg, hon jobbade även hela tiden i stadig form. Idag vilar hon också antar jag... Bajs missar hoppningen! Men i helgen, antagligen söndag, ska vi se ifall vi kan löshoppa henne! Ska bli så jävla kul, senast, och första gången vi gjorde det var när vi precis köpt henne! Så ska bli himmla roligt.
 
 
Vilken jäkla snöstorm det är här! Har snöat i två dar i sträck nu. Nu ska jag fortsätta nörda Gossip Girl och även kolla lite vad jag ska önska mig i julklapp! Inte gjort det ännu... haha!
2012-12-01
 17:00:49

Stressig helg!

Vi har jouren i stallet denna helg, vilket innebär - släppa ut 40 hästar i massa olika småhagar och lägga in lunch i 38 boxar, ta in 40 hästar, kl tre fodra 40 hästar, kvällsfodra 40 hästar. Så är rätt trött nu. Har även ridit, skrittade ut en sväng på en redigt pigg och galen Pumpa. Igår var hon även väldigt tokig så vi bara galopperade runt i ridhuset till en början, sedan jobbade vi på slutet och det gick rätt så bra. Nu ska jag iväg till Emelie för lite kvalitetstid med fina vänner, igår vart det bara slappt hos Lusen hon och jag. Upp tidigt imorgon igen...!
 
Här är en jätte fin bild som jag målat över vårat stall och alla hästar.