2012-11-20
 16:15:00

Motivation.

Hur får man motivation och inspiration när allt känns jobbigt och tungt?
Tänkte dela med mig av lite tips.
 


*Inspireras av andra! Det är något som jag ofta tar till när det känns tufft. Och där har man ju stor nytta av just bloggar. Det är jättelätt att få tips och inspiration av alla fantastiska människor som delar med sig av sina tankar på alla bloggar som finns. Även om det är i just ridningen det känns jobbigt så behöver i alla fall inte jag inspireras av bara ryttare. Jag inspireras av duktiga, positiva och starka människor. Det kan vara allt ifrån någon i ens omgivning, en karaktär i en bok eller någon kändis.

*Bli två om det! Ibland kan det vara väldigt tungt att behöva göra jobbiga eller mindre roliga saker ensam. Så dela det med någon. Där är ju jag och Felicia ett bra exempel. Innan Felicia kom till stallet tyckte jag inte alltid att det var så kul, för jag var mycket ensam. Speciellt på vintern, då red jag nästan aldrig ut utan red planlöst i ridhuset. Men sen kom Felicia till stallet och då gjorde vi något roligt av det. Vi gjorde upp tränings-scheman, tog på oss varma kläder och red ut trots snö och kyla och pushade varandra.

*Tänk positivt! Tänk på alla fördelarna med att ha en egen häst. Tänk på hur lyckligt lottad du är och hur mycket kul du faktiskt kan ha. Byt ut ordet måste mot ordet vill, det gör skillnad! Och ta ingenting för givet!

*Minnen! Titta på någon bild från t.ex sommaren när det var som allra roligast att ha häst. Kanske en bild från en tävling som gick riktigt bra, från ridlägret du var på eller bara en härlig sommardag.

*Planera och sätt upp mål! Allt blir roligare om man har ett tydligt mål med det och en plan för hur man ska nå dit. Utnyttja vintern för att träna extra hårt och bli bättre inför vårens tävlingssäsong. Ge dig f*n på att du ska förbättra din sits och få 65% i nästa dressyrtävling, eller att du ska starta LA felfritt nästa säsong. Ta reda på vad du vill uppnå och tänk på det innan varje träningspass. Det motiverar verkligen! Bestäm innan ridpasset vad du ska träna på så att det inte blir långtråkigt och planlöst.

Det här funkar jätte bra. Lycka till med att hitta motivationen i vintermörkret!


matilda

braa inlägg! :D
äntligen en blogg som skriver om något posetivt istället för att lyfta fram allt negativt som är >.<PUBLICERAT: 2012-11-20, 17:47:00 | URL: http://skogsrusset.blogg.se
~Emma-hästblogg~

Hej mysig blogg! as fin häst me!:)PUBLICERAT: 2012-11-20, 17:57:59 | URL: http://emmalofling.blogg.se
Tuuli Elmgren

Riktigt fin blogg!PUBLICERAT: 2012-11-20, 18:07:10 | URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
natalie

håller med om att det var ett bra inlägg!
gick det alltid bra och om det alltid var roligt skulle man inte uppskatta det lika mycket :)PUBLICERAT: 2012-11-21, 19:51:14 | URL: http://natalien.webblogg.se
Emma F

Håller med ! Bra inlägg :) Motivation kan vara svårt :)PUBLICERAT: 2013-01-04, 20:58:19 | URL: http://mjukisbyxan.tumblr.com

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:


« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: